S afričankou na prázdninách - Suchdol nad Lužnicí

03.08.2009 14:39

V sobotu 25.7. brzo ráno jsme se přichystali na odjezd. Do auta plného věcí a zásob se nás překvapivě včetně tří psíků vlezlo šest a vyrazilo se na Enginu první velkou dovolenou. Od Suchdolu nad Lužnicí nás dělila dlouhatánská tříhodinová cesta, ale zvládli jsme to nad očekávání dobře. ...Přestože na zadním sedadle auta bylo dostatek místa pro mě, Enginku a naše dvě jezevčice, nastaly okamžiky, kdy mě všechny tři holky seděly na klíně :-). Na místo jsme dorazili brzo odpoledne a zatímco jsme stavěli naše bydlení, holky se věnovaly seznamování s okolím. 

 

Přístřešek jsme postavili a vydali se na procházku k jezeru, kam jsme následně chodili skoro každý den. Engie si vodu rychle zamilovala a překvapila nás hned druhý den svým zdařilým kraulem :-).   

Většinu dní končila Engie s naprostým vyčerpaním již v sedm hodin a ve stanu se dokázala válet až do deváté hodiny ranní. A není se čemu divit, chodily jsme na dlouhé procházky, holky řádily celá odpoledne ve vodě, Engie si pohrála s každým pejskem, kterého jsme potkaly (a nebylo jich málo), kemp byl plný dětí, které se s Engie často honily... a nakonec na odpočívání přes den nevyzbyl čas.

Dovolená se opravdu vydařila a Engie získala spoustu nových zkušeností a nádherných zážitků. Také se snad už konečně poučila, že by neměla lézt do misek cizích pejsků a že se nesmí vzdalovat od páníčků příliš daleko.

Celou cestu domů Engie prospala a spala až do rána druhého dne. Asi to pro ni bylo veselé překvapení, že jsme se hned po jejím probuzení vydali na další výlet. Pro tentokrát jsme navštívili cvrčovický kemp, který leží nedaleko od nás. Opět jsme si užili hrátky s cizími pejsky a řádění ve vodě.  Večer nás však naneštěstí přistihla obrovská bouře, která málem zhroutila celý náš stan. Hodinu a půl jsme s bouřkou bojovali, ale nakonec jsme stejně byli nuceni vrátit se domů, protože celý náš pelech byl v kaluži vody. Ale užili jsme si to i tak :-).

 Více fotografií zde : https://bartyk.rajce.idnes.cz/Suchdol_2009/

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode