První týden u nás

14.07.2009 14:35

Enginka už je s námi týden a stihla se seznámit se všemi členy naší rodiny a prozkoumat celý náš domov a jeho okolí. Je z ní pěkná psí slečna, chybí jen málo a bude mít 10 kilogramů.  

Je moc šikovná a učenlivá. Hned od prvního dne věděla, kde má vykonat svoji potřebu. Sice to pochopila až po jejích dvou pokusech vyčůrat se na koberec, ale přece! Loužičku jsem za celou dobu nemusela uklízet snad ani pětkrát, a když už se tak stalo, rozhodně to nebyla chyba Engie, ale jen mé nepozornosti. Hned jak se u nás rozkoukala, začala jsem ji pomalu učit povelu sedni. S pamlskem v ruce to bylo opravdu jednoduché. Ze začátku sice někdy váhala, než se posadila, teď si však sedne pokaždé, nebo spíše skoro pokaždé. Dnes jsem ji cvičila i s našema jezevčíma holkama, takže po okoukání od nich dokázala poslechnout i na povel lehni. Je tu však zatím jen týden, takže ji do ničeho nenutím, aby toho na ni nebylo moc. Ale bylo vidět, že ji to baví. Na druhou stranu je to taky pěkná potvůrka! Nejraději mě tahá za vlasy a kouše všude, kde může. A nejhorší je, že s tím nemůže přestat! Tahání za vlasy přímo miluje! A já z toho šílím!...tak snad ji to brzo odnaučím...

Skoro každý den s ní chodíme na procházku na chatu, která stojí na židlochovském kopci, takže je pěkná fuška ho vyšlápnout. Enginku to ale neunaví. Dokáže pak ještě dlouho rošťačit! Nejraději běhá za našema jezevčicema, ty si s ní ale zatím odmítají hrát a možná se jí bojí, protože je větší než ony. A když se Engie rozskotačí a skáče kolem nich, štěká a vyzývá je k hraní, ony na ni výhružně cení zuby. To se jí ale líbí a nepřestává... Doufám, že se brzo zkamarádí! ..   

Engie má ale na hraní ještě jednu psí kámošku, která ji dokáže unavit víc než jakákoliv dlouhá procházka! Jmenuje se Doly a je to kříženka. Jejich hrátky jsem zveřejnila na našich stránkách v sekci Video . Brzy také přidám nějaké povedené fotky.

 Jsme rádi, že ji máme! Určitě se jí u nás líbí. Za celý týden skoro nekňukla, takže jestli jí po mamince a sourozencích bylo smutno, tak to rozhodně nebylo znát. 

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode